Informatie over Stukadoors

Lelijke stenen, hobbelige muren of elementen van beton kunnen de uitstraling van uw woning aantasten. Met goed stucwerk kunt u deze oneffenheden aanpakken en zo uw interieur verfraaien. Omdat stuc ook de materialen onder het stucwerk beschermt, is het van belang dat u het werk laat verzorgen door een professional: de stukadoor. Stukadoors zijn echte vakmensen die stuc of sierpleister aanbrengen op muren en plafonds. Zij leveren alle soorten stucwerkzaamheden voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar glad en sausklaar pleisterwerk, een adembenemend schuurplafond of sierpleisters en ornamenten? Welk effect u ook op het oog heeft, een stukadoor maakt het allemaal mogelijk.

Hoe gaat een stukadoor te werk?

Het aanbrengen van stucwerk is geen eenvoudige klus: veel mensen durven het niet aan om zelf te stuken en huren daarom een professional in. Een stukadoor kan er voor kiezen machinaal of handmatig stuc aan te brengen op muren en plafonds. Machinaal aanbrengen wordt vooral in nieuwbouwwoningen en grote bedrijven gedaan; bij particulieren kiest een stukadoor er veelal voor de klus handmatig uit te voeren. Tijdens de werkzaamheden maakt een stukadoor gebruik van verschillende gereedschappen. Zo heeft hij een raapboord waarop de specie gelegd wordt. Deze specie wordt met een houten spaan op de muren aangebracht. Doormiddel van een glad houten bord of een rubber schuurbord wordt de muur vervolgens gladgestreken. De rubberen structuur van het schuurbord kan hierbij voor een speciaal effect zorgen in de aangebrachte laag.

De diensten

Voor zowel buiten als binnen kunt u een stukadoor inhuren om uw muren aan te pakken. Bij de werkzaamheden buiten kunt u denken aan het aanbrengen van vochtwerende en isolerende pleisters, maar ook aan het repareren van de gevelisolatie. Een stukadoor focust zich binnenin de woning veelal op pleisterwerk, schuurwerk en sierpleister. Ook het aanbrengen van sierlijsten en ornamenten kunt u aan deze professional overlaten. En zijn uw muren enkel verkleurd door jarenlang gebruik of nicotine? Dan kunt u een stukadoor inhuren voor het spuitwerk. Waar bij de andere werken de muur juist geëgaliseerd wordt, kan spuitwerk enkel aangebracht worden op gladde muren. 

Overtuigd dat u een stukadoor voor de opfrisbeurt van uw woning nodig heeft? Via StukadoorVergelijker.nl komt u in aanraking met de beste stukadoorsbedrijven in de regio. De stukadoors die bij ons aangemeld zijn adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. 

Onze aangesloten bedrijven kunnen u precies uitleggen welke soorten pleister-, spuit- of sierwerk er zijn en welke voorbereidingen die vragen.

Wellicht helpt onderstaande informatie u alvast op weg:

-    Saus- en behangklaar
-    Spackspuitwerk
-    Sierwerk