Spackspuitwerk aanbrengen

De vraag naar het aanbrengen van spackspuitwerk is de afgelopen jaren flink gestegen. De redenen daarvoor zijn dat het een snelle en vooral duurzame sierafwerkmethode is die zowel fijn als grof gespoten kan worden. Zo kan de stukadoor de afwerking van alle wanden en plafonds exact naar uw hand zetten! Spackwerk is erg arbeidsintensief en moet vakkundig aangebracht worden voor het beste resultaat. Een goed begin is het halve werk, want door de aandacht die besteed wordt aan het vooraf afplakken valt of staat het spuitwerk. 

Een goede voorbereiding
Spack kan worden aangebracht op alle minerale ondergronden zoals beton, gips kartonplaten en cementgebonden mortel.  Voordat er begonnen kan worden aan het spuitwerk moet de ondergrond allereerst egaal gemaakt worden, maar ook stof- en vetvrij zijn. Ondergronden met vochtplekken, nicotine en lijmresten moeten vooraf behandeld worden, want dan hecht het spackwerk beter en zullen de vervuilde plekken niet doorlekken. Na het spuitwerk moet er minimaal drie uur lang goed geventileerd worden zodat het vocht naar buiten kan trekken. Indien dit niet gebeurt, kan er verkleuring ontstaan. 

De werkwijze van spackwerk
Het spackspuitwerk wordt na de uitgebreide voorbereiding met een spackpuitmachine aangebracht. De spackspuiter brengt de spack in twee lagen aan: de eerste laag wordt aangebracht en geëgaliseerd waarna de tweede laag, de zogenaamde afkorrellaag, op de oppervlakten gespoten kan worden.
Spackwerk is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar en u kunt zelf aangeven hoe fijn of grof u de afwerklaag wilt hebben. De bij ons aangesloten stukadoors helpen u graag met het maken van een keuze. Vraag via StukadoorVergelijker.nl snel, eenvoudig én gratis verschillende offertes aan bij aangesloten leveranciers in uw regio.