Sierwerk

Nadat uw muren netjes in de stuc staan is het aanbrengen van sierwerk een logische stap. Sierwerk bepaalt het uiteindelijke uiterlijk van uw muren en de authentieke uitstraling van uw huis. Sierwerk kan in zowel moderne als klassieke interieurs gebruikt worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld decoratieve ornamenten op het plafond of lijstwerk op de muren aangebracht worden. Bij sierwerk wordt er veelal met sierpleister gewerkt: een praktische afwerking waarbij verschillende kleuren kunnen worden toegepast en die goed schoon te maken is. Sierpleister wordt door uw stukadoor aangebracht met een spaan, waarbij het met grove en minder grove structuren leidt tot de verschillende soorten. 

Drie soorten sierpleister
Sierpleister kent drie verschillende soorten: granol stucwerk, rustiekputz stucwerk en spachtelputz stucwerk. Granol stucwerk heeft in verhouding de meest grove en spachtelputz stucwerk de minst grove structuur. Rustiekputz stucwerk en spachtelputz stucwerk hebben een kunststof basisstructuur en zijn daardoor zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken. De pleisterwerken zijn bovendien allen stootvast, in verschillende kleuren aan te brengen en overschilderbaar.

Echt vakmanschap
Omdat sierpleister het uiteindelijke uiterlijk van de muren bepaalt, is het aan te raden dit door een erkende stukadoor te laten doen. Hij heeft de juiste expertise in huis om uw wanden professioneel te voorzien van een laag sierpleister. StukadoorVergelijker.nl helpt om de beste stukadoor in huis te halen. Wij brengen u in contact met stukadoorsbedrijven uit uw eigen regio. Zo bent u gegarandeerd van kwaliteit en professionaliteit!